A man who loves music, a man who loves art, respect's the spirit world, and thinks with his heart.......

Storytelling, familie en landschaap fotograaf

Zolang ik me kan herinneren, was ik weg van foto’s en grote fotografen (old masters). Maar het begon allemaal pas echt professioneel, toen ik een een aantal jaren geleden de beschikking kreeg over een digitale spiegelreflexcamera, de Canon 5D, Canon 5D mark III, inmiddels Nikon d810, FujiFilm xt2, Phantom4pro drone

Het woord fotograferen betekent ‘schrijven met licht’. Dat wil zeggen dat je voor het maken van een foto volkomen afhankelijk bent van licht: het licht maakt (of breekt) de foto, maar ik ben degene die ermee schrijft.

Ik fotografeer alles wat voor mijn lens komt, maar langzamerhand word ik me ervan bewust dat ik met foto’s ook mijn eigen verhalen over wat ik meemaak en zie, kan vertellen. Daarom fotografeer ik ook graag huwelijken: het gaat daarbij immers altijd om een verhaal, veel emoties en details. Dat raakt me en ik vind het dan ook fantastisch om dat in plaatjes weer te geven en daar een verhaal van te maken.

Grote fotografen (zoals Richard Avedon, Henri Cartier-Bresson) en schilders (zoals Rembrant van Rijn) zijn mijn voorbeelden. Niet alleen mijn voorbeelden, maar ook inspiratiebronnen. Hoe hebben zij met licht gewerkt? Hoe is de compositie van hun afbeeldingen? Welke technieken hebben zij gebruikt? Wat interesseerde hen?

“Licht en verhalen zijn mijn passie”